Festival voor groot én klein

ontdek het volledige aanbod voor families

Kom op zondag 17 juli met de hele familie naar Walden Festival en geniet van een relaxte namiddag op onze sfeervolle festivalweide. Ook voor de kleinsten onder ons valt er heel wat te beleven. 

 

Imaginaria

Laat de muzikant in je los en leef je uit op de negen grote klanksculpturen van het Amadeo Kollektif. Tokkelen, plukken of blazen, het kan allemaal. Ben je nieuwsgierig om de kunstwerken in vol ornaat te horen klinken? Woon dan een van de toonmomenten bij waarop het Fujinn Open Orchestra muziek uit de instrumenten tovert.

Family-parcours

Weet je niet goed waar te beginnen? Volg dan het family-parcours, helemaal op maat van gezinnen met kinderen.

Starten doe je in de gezellige achtertuin van het Museum voor Natuurwetenschappen. Vlei je neer in het gras en geniet van een picknick op de tonen van strijkorkest BRYGGEN. Een korte wandeling brengt je naar de kiosk in de Tuin der Burgers: wieg of dans mee op de aanstekelijke tonen van het jonge mandoline- en accordeonduo SigerDorst gekregen? Zak dan weer af naar de main stage voor een drankje en ijsje, en droom weg bij de betoverende stem van Wanthanee. Daarna kan je horen hoe het Fujinn Open Orchestra de grote klanksculpturen van het Imaginarium tot leven wekt en er zelf mee aan de slag gaan. Voor de avontuurlijke geesten is er een concert van het Manchester Collective in Le Senghor. En het trio Vloeimans-Florizoone-Brinkmann zorgt met hun filmische muziek voor een laatste gelukzalig moment op het hoofdpodium.

 

Een dag vol plezier en lekkers

Bijkomen kan met een lekkere picknick of een verfrissend ijsje, in één van de strandstoelen of gewoon languit in het gras. Of laat je omtoveren tot bloemenmeisje of schrikwekkende dino aan de schminkstand van KBC.

Wil je er een daguitstap van maken? Breng dan in de voormiddag een bezoek aan het Museum voor Natuurwetenschappen. Op vertoon van je ticket voor Walden Festival kan je het museum bezoeken voor slechts 5€. Surf naar de website van het museum, reserveer je gewenste tijdsslot en selecteer het tarief 'special day'.

Tickets & tarieven

Kinderen en jongeren tot 16 jaar komen gratis naar Walden. En voor jongeren tot 26 jaar hebben we een kortingstarief van 50%. Dat is al helemaal chill, niet?

beelden Walden Festival 2021 © Bjorn Comhaire

concerten

No results found